Menu Zavřeno

Spadne do roku 2030 poptávka po hovězím mase o 70%? Je tur domácí na hraně vyhynutí?

Současný způsob zemědělství je neudržitelný, ale potvrdí se odvážná prognóza od Rethinkx.com? Pro zjednodušení jsme shrnuli jejich závěry následovně:

  1. Do roku 2030 spadne poptávka po hovězím mase  o 70% a způsobí krach chovatelského průmyslu.
  2. Produkce hovězího masa a mléka spadne jen v USA o 50% (opět od roku 2030)
  3. Současný model chování dobytka a produkce mléka bude nahrazen tzv. Food-as-software model, tedy systémem, kdy je základní potravina připravena v laboratoři na molekulární úrovni a pak je nahrána do produkčních systémů kdekoliv na světě ať se již jedná o rostlinné náhražky masa nebo pěstování v hydroponických farmách.
  4. Do roku 2035 bude 60% půdy nutné pro dnešní zemědělství uvolněno k jiným účelům.
  5. Nové potraviny budou ve výsledku levnější než standardní produkce, šetrnější k přírodě a v neposlední řadě také zdravější díky sestavení na míru z pohledu živin a vitamínů.
  6. Celkové emise skleníkových plynů ze zemědělství spadnou o 45% do roku 2030 (zemědělství produkuje ca 30% celkových skleníkových plynů)

A jak to celé bude chutnat? Naše produkce jednoznačně skvěle :))

Více detailů včetně celé zprávy o budoucnosti zemědělství zde.

Chcete investovat do dlouhodobého projektu spojující technologii, zemědělství a šetrnost k přírodě a zlepšit si tak náladu? Napište nám na info@greenberry.cz, pošleme více informací.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *